Patatas bravas – paprikasaus

zaterdag 8 juli 2017 door Barbara

Deze saus kan je bij patatas bravas of spaanse tortilla eten. Zal ook zalig zijn bij vlees of vis.

Nodig voor 8 p:

  • 2 eetl olijfolie
  • 1 fijn gesneden ui
  • 2 tenen knoflook, in stukjes
  • 1 paprika in stukjes (maakt niet uit welke kleur)
  • 1 1/2 theel cayennepeper
  • 1/2 theel gerookt paprikapoeder (pimenton). Dit geeft een bijzondere smaak!
  • 2 theel tomatenpuree (uit blikje)
  • 1 blik tomatenstukjes (ca 400 gr)

Bereiden:

  • fruit de ui in de olie tot de glazig is
  • voeg knoflook toe en pak nog paar min
  • voeg paprika toe en bak tot ze zacht zijn, ca 6-10 min
  • voeg de rest van de ingrediënten toe en laat zachtjes koken tot de saus dik begint te worden, ca 20 min

Laat afkoelen en serveer bij de tortilla of patatas bravas

 

 

Geen reacties meer mogelijk.