Huli Huli Chicken – Hawaiiaanse kip

zaterdag 8 juli 2017 door Barbara

Nodig voor 6 pers, voor de kip en marinade :

  • 12 kippenbouten
  • 120 ml  vers ananassap
  • 30 ml  droge sherry of droge witte wijn
  • 30 ml  soja saus
  • 30 ml  ketchup (rode bbq saus)
  • 30 ml  rijstazijn
  • 1,5 eetl bruine basterdsuiker
  • 1,5 eetl verse gember, in kleine stukjes
  • 1 eetl Worcestershire saus
  • 0.5 theel  sesam olie (of andere notenolie)
  • paar druppels tabasco
  • 1 teen   knoflook, geplet en in stukjes

Voor de saus: ( 1 cup is 240 ml, meeste maatbekers hebben ml en cup erop staan)

  • 1 cup donkerbruine basterdsuiker
  • 3/4 cup “smokey bbq saus – heinz”.
  • 3/4 cup ketjap manis
  • 3/4 cup verse gember in kleine stukjes
  • 4 tenen knoflook

Meng de ingrediënten voor de marinade. Zout de kip en doe deze in een grote plastic zak. Schep de marinade erbij. Sluit de zak goed en schud de kip goed door elkaar zodat de marinade goed verdeeld is. Leg de zak in een schaal in de koelkast en keer om de paar uur om. Laat min 4 uur, tot 24 uur, staan.

Braad de kippenbouten aan in een pan en gaar ze in de oven. 200 gr 30 min.
Als de kip gaar is, bestrijk deze dan met de saus. En serveer de saus ernaast.

De saus kan je in de koelkast 1-2 wk bewaren. Ook lekker bij vega-kip.

 

2 reacties op “Huli Huli Chicken – Hawaiiaanse kip”

  1. Pineapple Cashew Coconut – Rice-- Barbara Culinair zegt:

    […] zalige “sticky rice”. Als bijgerecht nodig voor 6 p Bij als je dit eet met Huli Huli Chicken en pinacolada […]

  2. Hawaiaans diner-- Barbara Culinair zegt:

    […] Huli Huli Chicken […]