Pineapple Cashew Coconut – Rice

zaterdag 8 juli 2017 door Barbara

Een zalige “sticky rice”. Als bijgerecht nodig voor 6 p Bij als je dit eet met Huli Huli Chicken en pinacolada coleslaw):

  • 1 theel  knoflookpoeder
  • 1 eetl verse gember in lange dunnen  stukjes
  • 1/2 theel uienpoeder
  • 1 blik  (400 ml)  kokosmelk
  • 1 eetl   thai red curry paste
  • 185 gr   rijst, lange korrel (basmati)
  • beetje   peper
  • 1/2 theel   zout
  •   3 eetl l  kokos flakes
  • 1 blik (590 ml)   ananas in blik met sap (Del Monte Gold, is zonder toegevoegd suiker, puur ananassap)

Nodig voor de garnering:

  • 3 eetl l  limoensap
  • 75 gr     gezouten, geroosterde cashewnoten in stukjes

Vang het ananassap op in een maatbeker (1 cup). Leng aan met kokosmelk zodat je in totaal 3 cups vloeistof hebt. Heb je te weinig, leng dan aan met water.

1 cup is 240 ml. Je hebt dus 720 ml vloeistof nodig.

In diepe  hapjespan: breng ananassap en kokosmelk aan de kook. Voeg alle ingredienten toe, behalve koriander, cashewnoten en limoensap. Laat ca 20 min op laag vuur pruttelen tot de rijst gaar is. Voeg dan voor het serveren de cashewnoten en limoensap toe.

tip voor grote hoeveelheden: doe alles in een grote ovenschaal (afdekken met plastic folie en daarover alu-folie)en gaar in de oven: 40 min 175 gr.

let op: alu-folie geeft af door het ananassap…

 

Geen reacties meer mogelijk.