Kokosananascake
maandag 17 juli 2017 door BarbaraDeze taart maakte m’n moeder vaak voor verjaardagen.
4 taarten | 1 taart | ||
bodem: | eenheid | ||
eieren | stuks | 16 | 4 |
roomboter | gram | 800 | 200 |
suiker | gram | 680 | 170 |
bloem | gram | 800 | 200 |
ananas | blik | 4 | 1 |
papje: | |||
suiker | gram | 400 | 100 |
ei | stuk | 4 | 1 |
gemalen kokos | gram | 500 | 125 |
Voor de bodem:
mix boter met suiker romig. Voeg de eieren 1 voor 1 toe, mix goed tot een mooi “cakebeslag”.
Zeef de bloem erover en roer goed door.
Schep mengsel in ingevette bakvorm. Of bekleed vorm met bakpapier.
Laat de ananas uitlekken, maar vang het sap op!. Verdeel de uitgelekte ananas over het deeg.
Kokospapje:
Maak een papje van kokos, suiker en ei. Voeg ananassap toe, tot het een mooie consistentie heeft: niet vloeibaar, maar meer kneedbaar.
Oven 175 graden, ca 50 min. Tot een sateprikker er droog uitkomt.
vrijdag 28 juli 2017 om 12:00
[…] Pineapple coconut cake […]