Kokosananascake

maandag 17 juli 2017 door Barbara

Deze taart maakte m’n moeder vaak voor verjaardagen.

4 taarten 1 taart
bodem: eenheid
eieren stuks 16 4
roomboter gram 800 200
suiker gram 680 170
bloem gram 800 200
ananas blik 4 1
papje:
suiker gram 400 100
ei stuk 4 1
gemalen kokos gram 500 125

Voor de bodem:
mix boter met suiker romig. Voeg de eieren 1 voor 1 toe, mix goed tot een mooi “cakebeslag”.
Zeef de bloem erover en roer goed door.
Schep mengsel in ingevette bakvorm. Of bekleed vorm met bakpapier.
Laat de ananas uitlekken, maar vang het sap op!. Verdeel de uitgelekte ananas over het deeg.

Kokospapje:
Maak een papje van kokos, suiker en ei. Voeg ananassap toe, tot het een mooie consistentie heeft: niet vloeibaar, maar meer kneedbaar.

Oven 175 graden, ca 50 min. Tot een sateprikker er droog uitkomt.

 

1 reactie op “Kokosananascake”

  1. Hawaiaans diner-- Barbara Culinair zegt:

    […] Pineapple coconut cake […]