Spaghettipompoen
zondag 12 november 2017 door BarbaraDeze pompoen bestaat al jaren, maar ik kwam er nu pas achter….. een zeer veelzijdige pompoen die je met van alles en nog wat kan vullen. Het grappige van de pompoen is de structuur. Als hij gaar is kan je met een vork het vruchtvlees in “draden trekken”. Daarna voeg je vulling naar keuze toe, even opwarmen en eet smakelijk!
Bereiden: 1 pompoen is genoeg voor 4 personen .
– snijdt de pompoen in de lengte doormidden (is even een klus….) en verwijder de pitten met een lepel.
-leg beide helften me vruchtvlees naar beneden op een bakplaat en bak ca 30 min bij 200 gr. Test of hij gaar is door er met een vork in te prikken. Hij mag best nog stevig zijn.
– als hij gaar is: trek draden va het vruchtvlees. Schraap echt al het vruchtvlees los.
– schep de saus of andere vulling in de pompoen. Bedek met geraspte kaas (of gorgonzola of wat je wilt) en zet nog even in de oven tot de kaas gesmolten is.
– snijdt een helft dwars doormidden en serveer, eet smakelijk!
Voorbeeld voor vulling:
bolognesesaus van:
1 blik tomatenblokjes
gewelde cepes
stukjes bleekselderij
1 klein blikje linzen
stukjes winterwortel en paprika
kruiden: italiaanse melange uit de vriezer of gedroogde italiaanse kruiden
eventueel handje noten (bijv pecannoten, of walnoten)
Erover: gorgonzola, of andere kaas