Paprikasoep
maandag 22 januari 2018 door TedHeerlijke paprikasoep, fris door de (beetje zure) pot-paprika’s en pittig door de gember.
Voor de kleur het liefst rode ui en rode en/of gele paprika’s en peper gebruiken, maar andere kleuren smaken vast net zo goed.
De verse paprika’s (deels) vervangen door andere groentes is uiteraard een prima alternatief.
Ingredienten
- 3 kleine rode uien, gesnipperd
- 2 of 3 (naar smaak dus) eetlepels verse gember, fijn gehakt
- 2 potten geroosterde paprika a 350 gram (uitlekgewicht)
- 1 (rode of gele) spaanse peper
- 6 (rode en gele) verse paprika’s, in kleine stukjes
- 1 kruidenbouillonblokje
- 1 liter water
- 1 blik tomatenblokjes a 400 gr
- 1 handje Provençaalse kruiden
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 100 ml slagroom (optioneel)
- zout naar smaak (beetje is genoeg)
- olie
Bereiden
- Schil en snipper de uien.
- Schil en hak de gember fijn.
- Fruit de uien en de gember in wat olie.
- Snij de paprika’s in kleine stukjes.
- Verwijder de zaadjes uit de spaanse peper.
- Doe de geroosterde paprika’s en de spaanse peper (en eventueel wat van het water) in de keukenmachine en maak er een gladde massa van.
- Doe alle ingredienten in een grote pan en breng even aan de kook.