Dal Makhani Masala

dinsdag 11 september 2018 door Ted

Ingrediënten

750 gr urad bonen
250 gr kidneybonen
(Andere bonen of verhouding zijn ook prima, bv combi met mum bonen)
2 paddo bouillonblokjes
1 pakje Dal Makhani Masala kruidenmix a 100 Gr
1 blik tomatenblokjes a 400 gr
200 ml slagroom

Voorbereiding
Bonen 24 uur laten weken in ruim water

Bereiding
Bonen afgieten en schoonspoelen
Bonen en bouillonblokjes in 1.7 liter water zachtjes koken tot de bonen mooi gaar zijn (kost 2 uur o.i.d., afhankelijk van de bonen, af en toe even testen dus)
Voeg de kruidenmix, tomaten en slagroom toe

De Dal is best pittig – meer bonen, water, tomatenblokjes of slagroom is een optie, of minder kruidenmix uiteraard.

Dal Makhani

 

Geen reacties meer mogelijk.