Bloemkoolsoep met kerrie en kurkuma
zondag 14 oktober 2018 door TedIngrediënten
- 1 bloemkool, in roosjes
- plantaardige olie (b.v. rijstolie)
- 1 theelepel zout
- 1 grote ui, fijngesneden
- 1 theelepel fijngesneden knoflook
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel gemalen kurkuma
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 liter water
- zout en gemalen zwarte peper
- optioneel: 2 eetlepel gehakte verse peterselie
Bereiding
- Verwarm de oven op 220°C.
- Meng de bloemkoolroosjes met 2 eetlepels olie en 1 theelepel zout in een kom.
- Verspreid over een bakplaat.
- Rooster de bloemkool ongeveer 25 minuten in de oven.
- Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan op medium vuur.
- Bak de gesnipperde (1 grote) ui tot deze glazig is, ongeveer 5 minuten.
- Roer de fijngesneden knoflook (1 teen) erdoor en bak nog 2 minuten mee.
- Bestrooi met 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel cayennepeper en 1 theelepel kurkuma. Bak 5 minuten mee.
- Doe de geroosterde bloemkool bij het uienmengsel in de pan.
- Voeg 1 blokje kippenbouillon en 1 liter water toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Doe de deksel op de pan en breng aan de kook.
- Haal de deksel eraf, zet het vuur laag en laat zachtjes 10 minuten koken, tot de soep dikker wordt.
- Pureer de soep met een staafmixer of blender tot de gewenste consistentie.
- Schep de soep in kommen en garneer eventueel met wat verse peterselie.