Chili Sin Carne

vrijdag 14 december 2018 door Ted

Chili Sin Carne met Rul Gehackt van De Vegetarische Slager.

Het originele recept staat hier, we hebben het een beetje aangepast. Het recept op de Rul Gehackt verpakking is trouwens iets anders qua hoeveelheden, we hebben hier de verpakking aangehouden. Het blik kidneybonen hebben we vervangen door gedroogde, plus wat zwarte bonen.

Voor 4 personen.

Ingrediënten:
2 x 200 gram Rul Gehackt (=2 doosjes) (of zelfgemaakte seitan gehakt)
1 groene paprika
1 rode paprika
1 grote ui
1 teen knoflook
400 gram tomaten in blokjes
200 gram gedroogde kidneybonen (1 nacht geweld)
100 gram gedroogde zwarte bonen (1 nacht geweld)
1 bouillonblokje (smaak naar keuze)
1 tl chilipoeder
¼ tl kaneel
2 tl komijnpoeder
1 el Provençaalse kruiden
1 tl cacao (in een eetlepel water opgelost)
1 el sojasaus
1 tl basterdsuiker
olijfolie

Bereiding:

Kook de bonen 15 min (water koken en daarna bonen erin) en laat ze uitlekken.
Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de paprika’s in blokjes.
Verwarm de olijfolie in een hoge pan.
Bak de ui, knoflook en paprika tot de ui begint te kleuren.
Voeg (op het Rul Gehackt na) de rest toe en laat dit 1 uur zachtjes koken tot de bonen gaar zijn (bij bonen uit blik is ongeveer een half uur genoeg).
Op het laatst het Rul Gehackt toevoegen en nog 5 à 10 min doorwarmen.
Lekker in een tortilla wrap met sla en geraspte kaas.

Update 25/02/24:

  • Boterbonen
  • 2 blik tomatenblokjes à 400 gr
  • Geen ui, geen knoflook
  • Vegan rul gehakt (2 x à 180 gr)

Bereiding: boterbonen (Lima bonen) een nacht weken. 45 min koken. Paprikas en kruiden beetje bakken. Blikken tomaten erbij. Ca 15 min verwsrmen, Gehakt en boterbonen erbij. Doorwarmen.

 

Geen reacties meer mogelijk.