Paddenstoelentaart met marsala- (or rode port-) saus

zondag 30 november 2008 door Barbara

Deeg:
200 gr bloem
100 gr zachte boter
1 eetl rozemarijn
2 eetl koud water
Kneed dit alles tot een deeg en leg het in een plastic zakje een half uurtje in de koelkast

Vulling:
150 gr fourme d’ ambert (blauwschimmel)
50 gr pecannoten instukjes
600 gr gemengde paddenstoelen
1 eetl boter
1 eetl rozemarijn
Snijdt de paddenstoelen in plakjes en bak het met de boter en rozemarijn. Laat afkoelen

Bekleed een ingevette quichevorm met deeg en verdeel de afgekoelde paddenstoelen over de bodem. Brokkel de kaas en de noten erbij.

Oven 200 gr, 35 min.

Saus:
300 ml marsala of rode port
1/2 paddenstoelenbouillontablet
Laat tot de helft inkoken. Let op: marsala kan ineens verbranden, port heeft daar geen last van!

 

1 reactie op “Paddenstoelentaart met marsala- (or rode port-) saus”

  1. D I Y dinner!!!-- Barbara Culinair zegt:

    […] tomatentimbaaltje (Torres Vina Brava 2007) Tournedos met serranoham (La Pauline Renaissance 2004) Paddestoelentaart met marsalasaus (v) Sinaasappel met venkelcreme en witte chocolade (Moscato d’Asti) Pure chocomuffin met […]