“BBQ-style bloemkool” met knoflookspinazie

zondag 13 januari 2019 door Barbara

Supersimpel recept met verrassende smaken: vers gemalen roze peper geeft een hele bessige smaak. Erg bijzonder met de spinazie en gebakken knoflook. En de gebakken bloemkool met bbq saus is echt geslaagd!

Spinazie:
spinazie voor 2 p
1 teen knoflook

Fruit de teen knoflook tot hij bruin begint te worden. Voeg een paar flinke handen spinazie toe. Roerbak. Strooi als deze klaar is vers gemalen roze peper erover.

bbq saus:
50 ml heinz classic bbq saus
50 ml rice bran oil
1 theel gerookt paprikapoeder
1 eetl suikerstroop

Verwarm dit allemaal zachtjes in een steelpan.

gebakken bloemkool:
5-10 eetl water
2-3 eetl kikkererwtenbloem (kopen of zelf gedroogde kikkererwten fijnmalen in koffie/kruidenmolen)
panko
1/2 bloemkool, roosjes in plakken gesneden. (hoeveelheid? gewoon genoeg roosjes voor 2 p)

Maak een papje van de bloem en water. Haal de bloemkool eerst hierdoor en daarna door de panko. Leg op een bord.
Bak de bloemkool in een koekenpan met een laag rice bran oil, tot de bloemkool bruin is. Hij wordt echt snel genoeg gaar.

” bbq-style bloemkool”

 

1 reactie op ““BBQ-style bloemkool” met knoflookspinazie”

  1. My vegan challenge & Dry Month-- Barbara Culinair zegt:

    […] BBQ-style bloemkool met knoflookspinazie […]