Quinoa tacovulling
zondag 24 februari 2019 door BarbaraJe kan deze vulling in tacoschelpen eten of met (bloem)tortilla’s,
Nodig voor de vulling:
stap 1: Quinoa:
1 cup driekleuren quinoa (ca 150 Gr)
1 cup kruidenbouillon
3/4 cup water
Bak de quinoa ca 5 min in een droge koekenpan. Voeg water en bouillon toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur sudderen, ca 15 min, tot de vloeistoffen volledig zijn opgenomen. Haal van het vuur en zet een de kant.
Nodig voor het kruidenmengsel:
1/2 cup salsa saus (of maak zelf: stukjes paprika met ui roerbakken, wat tomatenblokjes (blik) en chilipoeder, gerookt paprikapoeder toevoegen. 15 min laten pruttelen)
1/2 eetl edelgistvlokken
1/2 heel gemalen komijn
1/2 theel chilioeder (niet de extra hete)
beetje peper en zout
Meng dit allemaal met de quinoa.
Verwarm de oven tot 190 graden (200 bovenste oven):
Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel het quinoamengsel erover. Bak ca. 20-30 min. Halverwege de baktijd de quinoa even goed omscheppen.
De quinoa wordt echt krokant (rul) gebakken op deze manier.
eet in een taco of tortilla met erbij bijv rode ui en tomaat in stukjes.
Tip: tortilla besmeren met hummus, quinoa erover, rode witte kool sla, oprollen. Mjam!