Groentenspaghetti

donderdag 7 maart 2019 door Barbara

Echt een mega combi: groentenspaghetti gemaakt met de middelmaat van de spiraalsnijder, met vegaballen in tomatensaus.
Je kan de spaghetti roerbakken of bijvoorbeeld 3 min blancheren in kokend water met een kruidenbouillonblokje. Die kruidenbouillon kan je dan weer gebruiken om samen met de “groentenkontjes” (houd je over na spiralizen) soep van te maken.

Nodig voor de spaghetti:
Winterwortel, koolraap, pastinaak, knolselderij.
Knoflook, lenteui of gewone of rode uit, grof gemalen peper,olijfolie.

Maak spaghetti van de groenten:

koolraap, pastinaak, knolselderij, winterwortels

kontjes die je overhoudt, voor de soep

Bereiding spaghetti: bak de knoflook en ui en peper lekker aan. Voeg de groenten toe en roerbak tot deze beetgaar is.

Tomatensaus met vegaballen: warm op met bijv italiaanse kruiden uit de vriezer. Laat de ballen ontdooien in tomatensaus en warm dan op. De ballen worden supersappig doordat ze de tomatensaus opnemen.

seitan-noten-ballen in tomatensaus

Serveren: spaghetti in een diep bord scheppen en royaal saus erover.

 

 

 

2 reacties op “Groentenspaghetti”

  1. seitanballetjes-- Barbara Culinair zegt:

    […] Of eten met groentenspaghetti. […]

  2. My vegan challenge & Dry Month-- Barbara Culinair zegt:

    […] Groentenspaghetti en seitannotenballen in tomatensaus […]