“Pulled pork” van jackfruit

zaterdag 9 maart 2019 door Barbara

Je kan jackfruit kopen, o.a. bij AH, in blik: fairtrade, in brine. Het heeft echt een soort “pulled pork”-structuur. Ik ga er ook “peking duck” en stoofvlees recepten mee proberen te maken. Misschien combineren met “seitanballetjes” .

Nodig:
1 blik jackfruit
1/4  theel chilipoeder (hot)
2 theel kerriepoeder
1 hteel gemalen komijn poeder
1 theel gerookt paprikapoeder
1 theel kaneelpoeder
1 klein blikje geconcentreerd tomatenpuree
1 ui in stukjes
1 teen knoflook in stukjes
olijfolie

Bereiden:
spoel jackfruit goed af onder de kraan. Trek de stukjes met handen of vork uit elkaar, tot draadjes. Laat uitlekken.
Fruit de knoflook en ui in olie aan. Voeg kruiden toe en verwarm even mee. Voeg jackfruit en tomatenpuree toe en laat even goed doorsudderen, ca 5-10 min.

Serveren: in taco’s of wraps met sla tomaten etc. Of met groentenspaghetti.

 

1 reactie op ““Pulled pork” van jackfruit”

  1. My vegan challenge & Dry Month-- Barbara Culinair zegt:

    […] “Pulled pork”  van Jackfruit […]