“kaassaus” van cashewnoten

zaterdag 6 april 2019 door Barbara

Deze saus is wederom een basis om mee t experimenten. Zoals hieronder is het echt een “kaasdip”  voor bij tortillachips en rauwkost. De edelgistvlokken geven er een echte kazige smaak aan.

Nodig voor ca 4 p:
wat heet water
100 gr cashewnoten (naturel, ongezouten)
2 eetl edelgistvlokken
wat zout
1/2 theel komijnpoeder
1/2 theel gerookt paprikapoeder
1/4 theel geelwortel (kurkuma)

Laat de cashewnoten een nachtje weken in heet water. Spoel af en mix alles in de keukenmachine tot een gladde saus.

Alternatieve smaakmakers die je kan toevoegen: chilipoeder, gewoon paprikapoeder, harissa, hot salsa saus, chipotle saus etc. maar zoals recept hierboven is het echt een beetje een “kaasssaus”  geworden.

 

 

Geen reacties meer mogelijk.