Aspergetaart
zondag 14 april 2019 door BarbaraVoor 2 p (diner met salade erbij);
- 4 plakjes Bladerdeeg
- 4-6 gekookte witte asperges. Ze garen niet echt verder dus je kan gewoon de overgebleven asperges van een andere avond gebruiken.
- 1 rode ui in dunne reepjes
- Balsamicoazijn.
- Bakblik en bakpapier
Bereiden:
- week de asperges in balsamicoazijn (paar uur).
- Leg bladerdeeg op bakpapier (verwijder het plastic!) En druk aan, zodat het 1 plak wordt. Je kan een stuk van ca 3-4 cm afsnijden en aan de kop plakken ,zodat het een rechthoekig vel wordt. Makkelijker met de lange asperges.
- Verdeel asperges en rode ui erover.
- Bakken: 25 min 220 gr. Tot het deeg mooi is.
Erbij: rucolasalade met zontomaten en geroosterde pijnboompitten of pompoenpitten
Tip: maak de “bootjes” in een stokbrood-bakblik