Caponata
maandag 29 juli 2019 door BarbaraHeerlijk om koud of lauwwarm te eten.
De hoeveelheden hieronder zijn wat ik laatst gemaakt heb: 1 hapjespan vol. Je kan het ook invriezen en goed bewaren.
Nodig:
2 aubergines
2 courgettes
1 pot geroosterde paprika
2-4 stengels bleekselderij
300 Gr rode ui
3 tenen knoflook
100 Gr pijnboompitten
100 Gr kappertjes
1 blik tomatenblokjes
3 tomaten
1 pot zwarte olijvenplakjes
1 pot groene olijvenplakjes
Bladpeterselie
Bereiden:
Snijdt de aubergines en courgettes in dikke plakken en rooster in de oven 30 min 200 Gr,tot de aubergines mooi zacht zijn.
Fruit de knoflook met gesneden ui in olijfolie aan tot deze glazig is. Snijdt de tomaten, aubergines, bleekselderij, courgette in stukjes. Voeg dit allemaal bij de uien. Voeg de olijven toe. Laat zachtjes pruttelen, ca 15 min. Voeg de gesneden bladpeterselie toe en schep goed om.
Eet smakelijk!