Caponata

maandag 29 juli 2019 door Barbara

Heerlijk om koud of lauwwarm te eten.

De hoeveelheden hieronder zijn wat ik laatst gemaakt heb: 1 hapjespan vol. Je kan het ook invriezen en goed bewaren.

Nodig:

2 aubergines

2 courgettes

1 pot geroosterde paprika

2-4 stengels bleekselderij

300 Gr rode ui

3 tenen knoflook

100 Gr pijnboompitten

100 Gr kappertjes

1 blik tomatenblokjes

3 tomaten

1 pot zwarte olijvenplakjes

1 pot groene olijvenplakjes

Bladpeterselie

 

Bereiden:

Snijdt de aubergines en courgettes in dikke plakken en rooster in de oven 30 min 200 Gr,tot de aubergines mooi zacht zijn.

Fruit de knoflook met gesneden ui in olijfolie aan tot deze glazig is. Snijdt de tomaten, aubergines, bleekselderij, courgette in stukjes. Voeg dit allemaal bij de uien. Voeg de olijven toe. Laat zachtjes pruttelen, ca 15 min. Voeg de gesneden bladpeterselie toe en schep goed om.

Eet smakelijk!

 

Geen reacties meer mogelijk.