Courgettespaghetti met vegan pesto
vrijdag 16 augustus 2019 door BarbaraEen zalig low carb en vegan alternatief voor pasta met pesto. Voor de pesto kan je allerlei soorten groene kruiden gebruiken zoals peterselie, munt, basilicum, koriander. Ik heb deze keer krulpeterselie en munt gebruikt. IPV parmezaan in de pesto, heb ik edelgistvlokken over het gerecht gestrooid bij het roerbakken. Dit geeft toch die parmezaan structuur en kazige smaak. Echt super lekker!!!!
Nodig: een courgette, pesto (zie hieronder), pijnboompitten, edelgistvlokken, champignons.
Spaghetti: maak spaghetti van 1 courgette dmv “spirellisnijder”.
Eventueel: bak 400 Gr champignons, in dunne plakjes gesneden, op een heet vuur.
Roerbak de courgettespaghetti een paar min in een pan. Voeg de gebakken champignons en de pesto toe. Voeg als laatste een paar volle eetl edelgistvlokken toe en schep alles goed door. Voeg ook nog extra pijnboompitten toe. Lekker als je deze van te voren droog bakt.