Bloemkoolroosjes uit de oven

zondag 22 september 2019 door Barbara

Dit is versie 2 van het recept, met onze aanpassingen, al was versie 1 ook al niet meer volgens het recept ;-).

  • 1 bloemkool in roosjes
  • 200 ml havermelk of andere plantaardige melk
  • 100 ml plantaardige yoghurt
  • Flinke scheut olijfolie
  • 25 Gr kikkererwtenmeel (besan)
  • 25 Gr erwteneiwitpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepel komijnpoeder
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • snufje chilipoeder
  • Peper en zout

Meng alle ingrediënten tot een mooie dikke saus. Voeg de bloemkool toe en schep goed om, zodat alle stukjes met saus bedekt zijn.

Oven 200 Gr (bovenste oven 220), 30 min bakken.

Erbij: gebakken rozemarijnaardappels met knoflook. Of bijv vegan burger of krokant gebakken tofu.

 

Geen reacties meer mogelijk.