Bloemkoolroosjes uit de oven
zondag 22 september 2019 door BarbaraDit is versie 2 van het recept, met onze aanpassingen, al was versie 1 ook al niet meer volgens het recept ;-).
- 1 bloemkool in roosjes
- 200 ml havermelk of andere plantaardige melk
- 100 ml plantaardige yoghurt
- Flinke scheut olijfolie
- 25 Gr kikkererwtenmeel (besan)
- 25 Gr erwteneiwitpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 theelepel komijnpoeder
- 2 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kurkuma
- snufje chilipoeder
- Peper en zout
Meng alle ingrediënten tot een mooie dikke saus. Voeg de bloemkool toe en schep goed om, zodat alle stukjes met saus bedekt zijn.
Oven 200 Gr (bovenste oven 220), 30 min bakken.
Erbij: gebakken rozemarijnaardappels met knoflook. Of bijv vegan burger of krokant gebakken tofu.