“Hollandse kaas” – vegan

maandag 21 oktober 2019 door Barbara

Dit recept is een perfecte basis voor Hollandse kaas: in plakjes, geraspt,  gesmolten of gemarineerd in olie met kruiden. Ik gebruik een recept van de Gentle Chef (CLL) die ik een beetje heb aangepast ivm alle smaakjes die ik per kaas toevoeg. Bereiding in stoommandje 30 min stomen voor kleine schaaltjes en 35 min voor hoger vierkant bakje. Goed laten afkoelen in de schaaltjes. Vervolgens glazen schaaltje,  bodempje, in heet water dopen en dan haal je het kaasje er zo uit..

Smaaktoevoegingen:

  • Fenegriekzaadjes (nacht laten weken)
  • Komijnzaadjes
  • Korianderzaadjes
  • Lavendel
  • Gemalen piment
  • Hele roze pepers
  • Di campana: chilivlokken/zwarte peper/basilicum/oregano/knoflook poeder)

Tip: snijdt wat (naturel) blokjes kaas en laat paar dagen marineren in olijfolie, chilivlokken, verse rozemarijn. A la spaanse gemarineerde mangecho 🙂

 

 

 

Geen reacties meer mogelijk.