Nasikruiden – bloemkoolnasi + quinoanasi
vrijdag 8 november 2019 door BarbaraHeerlijke low-carb nasi!. Maak deze van bloemkool en wat klein gesneden groenten. Onderstaande hoeveelheden zijn een indicatie.
Onderstaande x 4 is genoeg voor een half potje. Dus x 6 of 8 is volle pot
Nodig voor de nasikruiden:
- Koriander 1/2 theelepel (poeder)
- Komijnpoeder 1/2 theelepel
- Gemberpoeder 1 theelepel
- Citroengras 1/2 theelepel (gedroogd / gemalen)
- Kurkumapoeder 1/2 theelepel
- Knoflookpoeder 1 theelepel
- Chilipoeder 1/2 theelepel
Meng alle kruiden.
1) bloemkoolnasi:
Een halve bloemkool, fijnmalen in keukenmachine. Wat gesneden groenten bijv een kwart prei, een paar lente uitjes en een halve paprika.
Bereiden: roerbak de gesneden groenten, voeg de bloemkool toe en schep de kruiden erdoor.
Tip: smaakt de volgende dag nog lekkerder!!
2) quinoanasi met kidneybonen:
- Quinoa, gekookt
- Kidneybonen, gekookt
- 1 prei in ringen
- 1 ui in stukjes
- 1 winterwortel in stukjes
- Gebakken knoflook (pot)
Kook quinoa vantevoren (10-15 min). Ik had quinoa en de bonen gekookt en ingevroren. Bonen ca. 20-30 min koken en eerst een nachtje weken in water.
Fruit de ui en prei. Voeg wortel toe en bak even. Voeg bonen en quinoa toe en roer om. Voeg gebakken knoflook en nasikruiden toe.
Alles naar smaak en wat op gevoel.
Erbij eten:
- Gebakken bloemkool (oven 200 Gr, 20 min)
- Zelfgemaakte satésaus (pindakaas, sambal, water, ketjap)