Brasserie de Kemphaan – Almere
vrijdag 9 juni 2006 door BarbaraVoor de tweede keer hier gegeten. Eerste keer in november 2005, toen gingen we voor het 5-gangen menu. Dit was zalig, daarom nu weer naar de Kemphaan! Deze keer was wederom erg lekker, met name door de goede wijn-spijs combi’s, daar kan menig sterrenrestaurant wat van leren!
Sfeer:
Open keuken, modern hoog gebouw met natuurlijke uitstraling. De Kemphaan is een biologisch restaurant, met vast 5-gangen menu en serveert veel wijnen van onbekende druivenrassen. Wij hebben op het terras aan het water gezeten, vakantiegevoel!
Eten & Drinken:
– amuse: gebakken champignon met kaas
– paprikasalade met broccolimousse (witte wijn: Falerio dei colli Ascolani, Saladini Pilastri 2003-Trebbiano en Verdicchio. Smaakte perfect zacht bij de het zachte van de mousse)
– bloemkoolsoep met rivierkreeftjes (vorige wijn doorgeschonken)
– pestorisotto met gebakken gamba (3x) (Rioja, Bodegas de la Marquesa 2003, viura druiven. Geelgoud, vanille en fruit. Zalig!)
– op de huid krokant gebakken zeebaars
– varkensmedaillon met sausijsje, knolselderij en aardappels (Zuidfranse rode wijn van onbekende druif -> zalig!!)
– kaasbordje van links naar rechts sterker van smaak. Perfect op temperatuur (port)
– creme brulee met zelfgemaakt ijs (franse witte dessertwijn. Super!!!)
– espresso met huisgemaakte friandises (Marc du Beaujolais)
Bediening:
Erg vriendelijke en enthousiaste bediening. Bij het Chef’s Table menu worden de gerechten geserveerd en toegelicht door de kok.
Prijs-kwaliteit:
7 gangen Chef’s Table bij de Kemphaan incl. aperitief, wijnarrangement en koffie met digestief 85,- pp.
(5-gangen kost 38,50 en bijpassend wijnarrangement 22,50) Perfect in verhouding!
maandag 30 oktober 2006 om 22:10
[…] (klik hier voor de eerste recensie over de Kemphaan) […]