kruidenroomkaas

dinsdag 24 december 2019 door Barbara

Volgens origineel recept zou dit een “mozzarella” moeten worden, maar dat was het dus echt niet. Zie foto’s, wel mooi te grillen maar blijft roomkaas:

Dus heb ik er een kruidenkaas van gemaakt: nadat de kaas klaar was, kruiden (vriezer) toegevoegd. Kan natuurlijk ook als je de kaas bereidt.

Nodig:

  • 50 gr zonnebloempitten (nachtje laten weken)
  • 300 ml water
  • 4 eetl (20 gr) edelgistvlokken
  • 1 eetl psyllium vezels
  • 2 eetl (20 gr) maizena
  • 1 theel zout (proef of je er meer in wilt doen)
  • 1 eetl witte wijn azijn
  • 40 gr kokosolie (gesmolten)
  • 1 eetl agar agar

Volgende keer proberen: de helft van de maizena vervangen door tapioca, misschien wordt het dan steviger.

Bereiden:

  • mix alles in blender
  • giet alles in een pan en verwarm zachtjes, roer goed!
  • als de kaas mooi dik wordt, overgieten in een plastic bak en in de koelkast laten afkoelen

De kaas met kruiden op kaasbordje, met vegan camembert en roquefort:

 

 

 

Geen reacties meer mogelijk.