Gevulde eieren
maandag 30 december 2019 door BarbaraEcht bizar simpel en lekker! Gevulde eieren van the Gentle Chef (Michael Sky).
Tip voor de tofu: Vries deze in en ontdooi dan. Je kunt er nu heel makkelijk al het vocht uitdrukken. Plet de tofu echt in een zee zodat vrijwel al het vocht eruit is.
Nodig voor het eiwit (ca 11 stuks)
- 1/3 blok tofu (AH bio tofu 375 gr verpakking)
- 1/2 theel zout (zwart zout uit India: kala namak, wat eigenlijk roze is), of normaal zout
- 2 cup water ( 1 cup 237 ml)
- 2 1/4 theel agar agar
Nodig voor eigeel:
- 2/3 blok tofu
- 1 eetl edelgistvlokken
- 1/4 cup vegan mayo
- 1 eetl zuur uit een pot augurken (of kruidenazijn)
- 2 theel mosterd
- 1/4 theel uienpoeder (echt niet meer)
- 1/4 theel zout
- 1/4 theel paprikapoeder
- 1/4 theel kurkuma (voor de kleur)
Bereiden eiwit: meng alle ingredienten in blender. Schenk in een steelpan en verwarm op laag vuur, mag niet koken!. Verwarmen tot het iets dikker wordt. Schenk in muffinvormpjes (laagje van 1 cm) en laat in koelkast stijf worden (1 uur).
Bereiden eigeel: mix alles in keukenmachine en zet in koelkast tot gebruik.
Opmaken van de eieren: leg de eiwitten op een bord. Spuit er eigeel in toefjes op.