Mungbonennotenbrood
zaterdag 15 februari 2020 door BarbaraEen heel simpel stevig brood.
Nodig:
- 100 g gedroogde mungbonen, een nacht weken
- 200 ml heet water
- 65 g lijnzaad
- 65 g sesamzaad
- 1 eetlepel fiber husk, psylliumvezels
- 100 ml stroop
- 100gr zelfrijzend bakmeel
- 50 Gr kikkererwtenmeel
- 2 theelepels bicarbonaat (baking soda)
- 2 theel azijn
- 1½ theelepel zout
- 150 ml havermelk
- 50 g pompoenpitten
- 50 g geroosterde amandelen
- 50 g walnoten
Meng lijnzaad, sesamzaad, psylliumvezels met 200 ml water. Laat 10 min staan.
Meng baking soda met azijn en voeg aan mengsel toe. Voeg rest van ingrediënten toe en schep door elkaar.
Bakvorm (vierkante lage) invetten met olie.
Oven 180gr (bovenste oven, is ca 170). 45 min. Halverwege met folie afdekken.