Vegan Hollandaise saus voor asperges en eggs Benedict
zondag 12 april 2020 door BarbaraEigen gemaakte hollandaise saus met mayonaise van the Gentle Chef als basis.
Voor 4 p
Nodig:
- 1/4 cup sojamelk (bio houdbare Alpro)
- 3 theel citroensap
- 2 theel witte wijn azijn
- 1/2 theel mosterdpoeder
- 1/4 theel zout
- Eventueel een mespuntje kala namak
- 1/2 cup zonnebloemolie
Bereiden:
Meng alles, behalve de olie!, met een staafmixer in een hoge kom. Voeg de olie in een dun straaltje toe. Mix goed tot je een mooie dikke saus hebt.
Eten: even 30 sec in magnetron opwarmen.
Salade met restje: krieltjes, oesterzwammen, artisjokbodems, asperges, sla, lente uitjes, hollandaise saus.
TIP: gebruik de vegan mayo en leng aan met citroensap en sojamelk. Even kloppen en klaar!!