Vegan Mayonaise
zondag 12 april 2020 door BarbaraDe lekkerste vegan mayo! Die hoef ik dus niet meer te kopen. Dit recept is van the Gentle Chef. Ik gebruik het ook als basis voor hollandaisesaus voor bij asperges.
Nodig:
- 1/2 cup sojamelk (BIO houdbare Alpro of Provamel ongezoet (ook houdbare))
- 1 eetl en 1 theel citroensap
- 1 theel Apple cider vinegar (of Witte wijn azijn)
- 1 theel mosterdpoeder
- 1 cup zonnebloemolie (236 ml, voor dikke mayo. Iets zachter en zuriger: 225 ml)
Bereiden:
Meng alles, behalve de olie!, met een staafmixer in een hoge kom. Voeg de olie in een dun straaltje toe en blend tot een dikke mayo.
Deze mayo blijft weken goed! Mosterdpoeder zorgt voor de binding, maar geeft geen mosterdsmaak. Dus echt toevoegen, voor de binding! Zorg zat je sojamelk zonder toevoegingen gebruikt, dus zonder “emulgatoren”. Ik gebruik BIO Alpro en “Provamel ongezoet” . Beide houdbaar en van Europese bio soja.