Carrotcake of appelcake

donderdag 16 april 2020 door Barbara

Carrotcake en variatie met appel. Zelfde recept maar dan met geraspte appels. 500 gr appels is ongeschild. Ik snijd alleen klokhuis eruit, laat schil zitten (bio appels). Totaal dus 500 gr hele appels.

Nodig voor de Cake:

  • 75 gr boter (homemade) of olie
  • 150 Gr yoghurt (homemade) of havermelk
  • 350 gr geraspte wortels (of 500 gr appels)
  • 300g gezeefde bloem
  • 1 eetl custard
  • 1 theel kaneel
  • 1/2 theel kardemom
  • 1/2 theel gemberpoeder
  • 1/4 theel all spice
  • 1 zakje bakpoeder (16gr)
  • 1 theel baking soda en 1 eetl azijn)
  • 175 gr rozijnen
  • 100 gr suiker (optioneel) of 100 Gr dadels

Schep alles door elkaar. Of mix even. Schep in cakeblik en bak 1 uur op 175 gr. Kerntemperatuur 95 gr.dus misschien 1 uur 10 min.

Muffins 25 min

Laag groot blik: recept x 2. Oven: 40 min

Zalig met clotted cream

18/04/24: recept x 2, laag groot blik:

  • 300 gr volkorenmeel
  • 300 gr rogge.
  • De helft knolselderij, helft wortel
  • Dadels ipv suiker. Rijst niet.
  • Extra melk tot een goed deeg.
  • 40 min, was te kort. 1 uur doen.

 

Geen reacties meer mogelijk.