Creme fraiche – roomkaas
zondag 17 mei 2020 door BarbaraDit is echt een zalige stevige creme fraiche. Als je hem net gemaakt hebt is het als creme fraiche / room. Na een nacht in de koelkast is het dikke creme fraiche – roomkaas. Te gebruiken op: scones, muffins, pizza (flammenkuchen). Of met limoensap/-rasp als cheesecake creme…. Zonder tofu, zonder noten.
Nodig:
- 1 l bio sojamelk (Picnic of Provamel)
- 4 eetl azijn (appel of natuurazijn)
- 2 eetl vegan boter (eigengemaakte van the Gentle Chef, 1 “boterkoekje”)
Bereiden:
- verwarm de melk in een pan tot ca 80 graden, mag net niet koken.
- voeg de azijn toe. Het gaat meteen schiften.
- laat afkoelen
- laat uitlekken in een kaasdoek boven een zeef
- In een blender of Magimix: de uitgelekte ‘kaas’, boter. Maak hier een romig mengsel van.
- Laat opstijven in de koelkast.
maandag 18 mei 2020 om 8:08
[…] TIP: en snellere manier voor lekker room, a la creme fraiche / roomkaas is dit RECEPT. […]