Beef Jerky
zondag 26 juli 2020 door Barbararecept van the Gentle Chef. Op dag 1 maken, dan in plastic doos zonder deksel laten staan. Volgende dag…..echt niet te geloven echte beef j structuur en smaak! Leek te zacht na het drogen in de oven. Ik heb ook 1,5 uur gedroogd op 100-120 gr ipv 1 uur, met hete lucht.
Recept voor 1 hoeveelheid. Per 1 hoeveelheid in maggimix, anders is t te zwaar voor de machine. 2 min mixen per batch.
Ingredienten Beef J stap 1:
- 1 cup tarwegluten
- 1 eetl kikkererwtenmeel
- 1 eetl cepespoeder
- 1 theel cayenne peper (een must!)
- 1 eetl uienpoeder
- 2 theel knoflookpoeder
- 3/4 cup water
- 1 eetl donkere basterdsuiker
- 3 eetl sojasaus (japanse)
- 1 eetl worcestershiresaus
- 1 eetl olijfolie
- 1 theel balsamicoazijn
Mix dit allemaal in de keukenmachine (maggimix), 2 min. Bak in de oven op 165 gr (thermometer), 90 min. In 3 lagen folie, in glazen schaal met deksel, zoals gyros en chickun etc. Laat goed afkoelen in de koelkast (middag of nachtje)
Ingredienten stap 2 = marinade
- 1 eetl japanse sojasaus
- 1 eetl bruine basterdsuiker
- 1 theel balsamicoazijn of witte wijnazijn
- 1 theel rookaroma
- 1 theel grof gemalen zwarte peper
- 1 eetl olijfolie
Snijdt de Beef J in lange dunne reepjes en roer door de marinade. Mag wel even blijven staan (hoeft niet).
Drogen in hetelucht oven op 100 gr: 1.5 uur.
De Beef J is nu nog beetje zacht. Laat goed afkoelen op rooster. Daarna in plastic bak, zonder deksel, nachtje laten staan. Volgende cohtend: echte Beef J, wat een structuur en smaak!!!!
varatie: gerookte paprika, grof gemalen korianderzaadjes of chilivlokken.