Bak- en rijsinstructies zuurdesem – ovens barbara
zondag 26 juli 2020 door BarbaraRijzen:
Starter voeden avond van te voren. Dan hoeft s morgens niet meer.
Deeg maken. 1 uur laten staan in rijsbak. Dan 4 keer Stretch & Fold (1 keer per uur). Daarna 1 uur rijzen in de oven met alleen lampje aan. Dan deeg “opbollen”. In “bannetton” of in rijsbak laten en in koelkast.
S morgens oven 30 min voorverwarmen. Deeg gedurende die tijd buiten koelkast op temperatuur laten komen. Insnijden. Als je er zaadjes op wilt: broodje dopen in oliewatermengsel en dan in dip (bijv sesamzaadjes). Daarna insnijden.
Onderste oven:
- voorverwarmen op max = 270 gr
- daarna brood erin
- bakken op stand 220 = 250 gr
- 20 min met deksel
- Daarna oven op stand 180 Gr 50-55 min. , Zonder deksel . Met thermometer in brood
Bovenste oven: stand max. Ook bij bakken.
Brood: 40 min, kern moet ca 92-94 Gr zijn.
Broodjes: 30 min. Kern: idem.
2de keer: zonder deksel en zonder bakje water gebakken.
Onderste oven voorverwarmd op max. Bakken op stand “220”. Goed bespoten met plantenspuit: broodjes en bakplaat.
20 gebakken, daarna de 2 platen omgewisseld. nog 10 min op stand “210”.
Kerntemptemperatuur 92-94 graden.