Berbere

maandag 19 oktober 2020 door Barbara

Een zalige Ethiopische kruidenmix. Ook heerlijk over groentenfriet. Maal de kruiden die je niet gemalen hebt, bijv kruidnagel en piment, fijn in een koffiemolen.

  • 4 theelepels zoet paprikapoeder
  • 2 theelepels Pippali, Bengaalse peper
  • 2 theelepels Piment
  • 2 theelepels korianderzaden
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 4 kruidnagels
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels fenegriekzaad
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel kaneel
  • 6 groene kardemomzaden
  • 2 theelepels grof zeezout

 

 

1 reactie op “Berbere”

  1. Groentenfriet-- Barbara Culinair zegt:

    […] op ovenplaat, beetje “dry masala kruiden”  erover (of andere kruiden zoals berbere)berbere). 200 gr ca 20-25 […]