Vegan lasagne – klassieke

dinsdag 6 april 2021 door Ted

Een vegan variant op onze (saus bij de) vegetarische variant van onze “klassieke” lasagne 🙂

Ingrediënten voor de lasagnesaus:

  • 2 handen gedroogde paddo’s, laten weken, in stukjes snijden
  • 300 gram champignons in plakjes
  • 600 gram gesneden groenten naar keuze (bleekselderij, wortel, paprika e.d.)
  • 300 gr gesneden uien
  • 4 geperste tenen knoflook
  • zwarte peper
  • 300 ml rode wijn
  • 2,5 blik (rode) linzen (uitlekgewicht 260 gr + 130 gr) of 200 gr gedroogde (rode) linzen (wel eerst even een paar uur weken)
  • 1 blik (400 ml) tomatenblokjes
  • 2 eetl italiaanse kruiden (gedroogd)
  •  1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 eetlepel miso
  • 1 blokje groentebouillon

Tip: snijd uien, bleekselderij, wortel, champignons in maggimix met dunste mes.

Bereiding lasagnesaus:
Bak de champignons, uien, knoflook en groente in olijfolie, met wat zwarte peper, op hoog vuur en in kleine porties (in 2 pannen bakken). en doe over in de kookpan (soeppan).
Doe ondertussen de rest van de ingrediënten ook in de kookpan:  rode wijn, tomatenblokjes, linzen, kruiden, bouillonblokje, miso, zout. Laat alles goed doorwarmen. Voeg indien nodig extra wijn toe, of dik in met wijn+maizena, om er een smeuïg geheel van te maken. Roer het geheel goed door en laat de saus zachtjes een half uurtje pruttelen.

bechamelsaus van the Gentle Chef:

Nodig:

bechamelsaus van the Gentle Chef, zalig voor in lasagne.

Nodig voor 1 grote lasagneschaal 0.75 l saus)

  • 90 gr margarine
  • 4.5 eetl bloem
  • 3 cups havermelk of sojamelk (750 ml), warm
  • 1 theel zout
  • 3 eetl edelgistvlokken

Bereiden:

Laat de boter smelten in een steelpan. Voeg bloem en edelgistvlokken toe en roer met garde ca 3 min. Laat t niet bruin worden. Voeg al roerende de melk langzaam toe.

Verwarm de oven voor op 180 C.

Lasagne bereiden (20 min + 40 min in de oven):

  • Maak de lasagne van afwisselend laagjes saus, bladen, bechamelsaus.
  • Eindig met bechamelsaus.
  • Strooi er wat paprikapoeder overheen.
  • Bak 30 a 40 minuten goudbruin in de oven.”

Alternatief: met Bechamelsaus van bloemkool.

 

 

 

Geen reacties meer mogelijk.