Bananenkruidkoek-vegan
maandag 14 juni 2021 door BarbaraHeerlijk stevige kruidkoek, zonder extra suiker, zonder boter… Perfect voor weekend parachutespringen: makkelijk tussendoor te eten en geeft veel energie..Je kan bloem en bakmeel vervanger door speltmeel. Of amandelmeel, voor glutenvrij.
Nodig voor 1 broodblik.
- 300 gr rozijnen
- 6 bananen, rijp
- 60 Gr lijnzaad
- 60 Gr pompoenpitten
- 60 Gr zonnebloempitten
- 2 theel baking soda
- 1 eetl azijn
- 300 gr volkorenmeel
- 100 Gr zelfrijzend bakmeel
- 400 ml plantaardige melk
- 200 ml plantaardige yoghurt
- 4 theel kaneel
- 2 theel gemberpoeder
- 1 theel kardemom
Pureer de bananen. Meng daarna alles met een spatel. Bedek broodvorm met bakpapier en schep het mengsel erin .
Bakken 170 1 uur. Kerntemperatuur 90 Gr..
Bakken in broodvorm: ca 1 uur 15 min.