Groentenschotel
woensdag 6 oktober 2021 door BarbaraZalige en simpele vegan ovenschotel die je met allerlei soorten groenten kunt maken.
Hoeveelheid: van iedere groente een gelijke hoeveelheid gebruiken. En net zoveel tot je 1 laag op de bodem van een grote ovenschaal hebt. Dan kunnen de aardappeltjes mooi bruin worden.
- Bleekselderij in stukjes van 2-3 cm
- Bloemkool in echt kleine roosjes
- winterwortel in stukjes van 2-3 cm
- Krieltjes met schil (rood, naturel) in plakjes gesneden
- Vegan cheddar met pepers
Doe alle groenten in een ovenschaal. In 1 dunne laag. Er hoeft geen olijfolie over! Wel beetje peper en zout erover. En in de oven: 30-45 min 220 Gr tot de aardappelschijfjes bruin zijn.
Daarna de kaas erover verdelen en nog 10 min bruin laten worden .
Optie 2: mega lekkere wintergroenten
- Bleekselderij
- Broccoli
- Bloemkool
- Pastinaak
- Gekleurde wortels
- Koolraapfrietes
- Rode ui
- Tijm
- Scheut olijfolie
optie 3: wintergroenten (zonder kruiden)
Deze heb ik in de 2 ikea metalen ovenbakken gemaakt. Eerst de aardappels (ongeschild in dikke plakken) 15 min voorgaren (15 min 200 gr, pas daarna de rest van de groenten erbij). Dan alle groentes door elkaar en verdelen over 2 bakken. Aardappels duren namelijk het langst en pompoen is snel klaar.
220 gr, 25 min
- Aardappeltjes in de schil
- Bloemkool
- Pastinaak
- Winterwortels
- Pompoen (kleine oranje, hoef je niet te schillen)
- Rode ui
- Bieten (zelf schillen, ongekookt)
Geen kruiden, geen olie, niets. Erbij cafe de paris-saus.
Optie 4: wintergroenten Zelfde bereiding als optie 3 (krieltjes moeten langer dan de rest)
- Spruitjes
- Krieltjes in schil (in plakken)
- Rode ui of sjalotten
- Prei (stukken)
- Zoete aardappel
Heerlijk met satesaus en gebakken uitjes..of zo als groenten ergens bij.