Witte chocolade cheesecake (vegan) met tofu

donderdag 2 december 2021 door Barbara

Een zeer magere cheesecake: geen extra suiker, bloem of roomkaas.

Nodig voor de bodem:

  • 2 cups amandelen fijn gemalen
  • 8 dadels (medjoul) ontpit en in water geweekt

Bereiden bodem: meng dit alles en spreidt uit over een met bakpapier beklede springvorm.

Tip: springvorm IPV quichevorm, omdat de vulling anders overstroomt.

Nodig voor vulling:

  • Firm tofu, 1 pak 500 Gr
  • 170 Gr gesmolten witte chocolade (mag ook meer)
  • 2 theel vanillepaste
  • 2 eetl maizena
  • 4 eetl sinaasappelsap
  •  “Kokoscreme” van 1 blik 400 Gr kokosmelk. Let op: avond van te voren op z’n kop in de koelkast. Je gebruikt alleen de gestolde harde kokoscreme.

Bereiden vulling: pureer de tofu eerst fijn in de Magimix. Daarna met de rest van de vulling ingrediënten tot romige crème mixen in blender. Uitschenken over de bodem

  • Bakken 180 Gr 35 min

In quichevorm gemaakt, maar die is dus te laag..

 

 

Geen reacties meer mogelijk.