Witte chocolade cheesecake (vegan) met tofu
donderdag 2 december 2021 door BarbaraEen zeer magere cheesecake: geen extra suiker, bloem of roomkaas.
Nodig voor de bodem:
- 2 cups amandelen fijn gemalen
- 8 dadels (medjoul) ontpit en in water geweekt
Bereiden bodem: meng dit alles en spreidt uit over een met bakpapier beklede springvorm.
Tip: springvorm IPV quichevorm, omdat de vulling anders overstroomt.
Nodig voor vulling:
- Firm tofu, 1 pak 500 Gr
- 170 Gr gesmolten witte chocolade (mag ook meer)
- 2 theel vanillepaste
- 2 eetl maizena
- 4 eetl sinaasappelsap
- “Kokoscreme” van 1 blik 400 Gr kokosmelk. Let op: avond van te voren op z’n kop in de koelkast. Je gebruikt alleen de gestolde harde kokoscreme.
Bereiden vulling: pureer de tofu eerst fijn in de Magimix. Daarna met de rest van de vulling ingrediënten tot romige crème mixen in blender. Uitschenken over de bodem
- Bakken 180 Gr 35 min