Café de Paris-saus met gebakken knolselderij
maandag 20 december 2021 door BarbaraNodig voor de saus;
- 100 gram (homemade) boter, in blokjes
- 1 sjalot, heel fijn gesneden
- 1 teen knoflook, geplet en fijngesneden
- 1 eetl donkere miso
- 1/2 theelepel kerriepoeder
- 1/4 theelepel cayenne-peper
- 1 eetlepel mosterdpoeder (of gladde mosterd)
- 1 eetlepel uitgelekte kappertjes
- 2 eetlepels bieslook, in dunne ringetjes
- 2 eetlepels dragon, fijngesneden
- 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
- 2 theelepels verse tijmblaadjes
- 100 ml (haver)room
- 2 theelepels citroensap
Bereiden van de saus: fruit de uitjes met de knoflook in de boter en voeg toe: miso, kerriepoeder, cayennepeper en mosterd(poeder). Doe er de kappers, groene kruiden, citroensap, room en nog wat verse peper bij en kook nog een minuutje zachtjes door.
Heerlijk bij geroosterde plakken knolselderij, of oven groenten met gehaktballetjes van the Chef (homemade).
Tip voor de saus: maak extra en vries in, in muffinvormpjes.
Ik had verse kruiden bij de supermarkt gekocht en in totaal genoeg voor dit recept x 3. Ingevroren: recept x 2, past precies in deze muffinvorm.
Gebakken knolselderij: knolselderij rondom diep inprikken. Besmeren met olijfolie, met erin wat zout opgelost. Oven 170 Gr. Knolselderij in ovenschaal 2.5 uur zachtjes garen. Ieder half uur omdraaien. Daarna laten afkoelen, in dikke plakken snijden. Deze bestrijken met bakvocht/olie en de plakken grillen ca 6 min.