Gebakken tofu uit de oven
donderdag 13 januari 2022 door BarbaraIngrediënten
375 gram stevige tofu (firm, liefst bevroren geweest)
2 eetlepels maïzena
2 eetlepels zonnebloemolie
Dububuchim-Yangnyeomjang-saus
1 teen knoflook fijngehakt
1 theelepel honing of beetje bruine basterdsuiker
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel sesamolie
1 theelepel grofgemalen chilivlokken
1 bosui fijngehakt
1 theelepel sesamzaadjes
Bereiding;
Tip: gebruik ontdooide firm tofu. Daar kan je makkelijk het vocht uit duwen.
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de geperste tofu in blokjes van ± 2 x 2 cm of dikke plakken.
Meng de maïzena en zonnebloemolie met wat zout tot een papje. Smeer de tofu in met een dunne laag van de maïzenapap en verspreid de tofu over de bakplaat, met voldoende ruimte om de stukken heen.
Bak de tofu in ± 20 minuten krokant in de oven. Keer ze eventueel halverwege voor een gelijkmatige kleur en crunch.
Dububuchim-Yangnyeomjangsaus:
Meng de knoflook met de suiker, soja, sesamolie en rode peper terwijl je tofu aan het bakken is.
Doe de tofu direct vanuit de oven over op een bord en giet de saus eroverheen. De hitte van de tofu kort ervoor dat de knoflook niet te rauw smaakt.
Bestrooi met de fijngehakte bosui en sesamzaadjes. Serveer met witte rijst en iets groens.