Thee en ijsthee – cold en hot brew

donderdag 3 februari 2022 door Barbara

Cold Brew: thee in karaf met water en in de koelkast zetten, minimaal 8 uur. 3 dg houdbaar. Je kan wat fruit of specerijen toevoegen. bijv perzik, kardemom of steranijs.

Serveren: Schenk wat van het koude thee-extract in een whisky of wijnglas en vul aan met bruiswater..zo krijg je zeer subtiele drankjes die perfect als wijnvervanger bij een gerecht passen.

Tip voor uitschenken: klem een theezeefje in de mond van de karaf om de theebladeren tegen te houden.

  • Sparkling Jasmine: met jasmijnthee.
  • Sparkling White: met witte thee. Zeer subtiel, past bij vis / VEGAN-“vis”cakejes (Gentle Chef).

THEEBEREIDING – PROEFNOTITIES

Ijsthee: halve literglas water vullen met 2 eetl thee. Paar uur laten staan. Deel in glas schenken en aanvullen met bruiswater.

Erg lekkere combinaties, thee van Tea Treasure uit Zeddam;

  • Groene jasmijnthee, bruiswater, elderflowersiroop en bevroren druiven.
  • Green masala chai, bruiswater, gembersiroop.
  • Green masala chai, bruiswater, elderflowersiroop, kaitaia hotsauce.
  • Orange blossom mint, bruiswater, bevroren zwarte bessen.

 

 

 

 

 

Geen reacties meer mogelijk.