Thee en ijsthee – cold en hot brew
donderdag 3 februari 2022 door BarbaraCold Brew: thee in karaf met water en in de koelkast zetten, minimaal 8 uur. 3 dg houdbaar. Je kan wat fruit of specerijen toevoegen. bijv perzik, kardemom of steranijs.
Serveren: Schenk wat van het koude thee-extract in een whisky of wijnglas en vul aan met bruiswater..zo krijg je zeer subtiele drankjes die perfect als wijnvervanger bij een gerecht passen.
Tip voor uitschenken: klem een theezeefje in de mond van de karaf om de theebladeren tegen te houden.
- Sparkling Jasmine: met jasmijnthee.
- Sparkling White: met witte thee. Zeer subtiel, past bij vis / VEGAN-“vis”cakejes (Gentle Chef).
Ijsthee: halve literglas water vullen met 2 eetl thee. Paar uur laten staan. Deel in glas schenken en aanvullen met bruiswater.
Erg lekkere combinaties, thee van Tea Treasure uit Zeddam;
- Groene jasmijnthee, bruiswater, elderflowersiroop en bevroren druiven.
- Green masala chai, bruiswater, gembersiroop.
- Green masala chai, bruiswater, elderflowersiroop, kaitaia hotsauce.
- Orange blossom mint, bruiswater, bevroren zwarte bessen.