Italiaanse tofu
dinsdag 22 februari 2022 door BarbaraEen zelfverzonnen recept. Maak het een dag van tevoren, dat komt echt de smaak ten goede.
Nodig:
- Extra firm tofu (toko, uit de vriezer, 500 Gr)
- Semi zongedroogde tomaten
- Zelfgemaakte vegan pesto (mag best wat, trekt in de tofu)
- Maïzena
- Peper, grof gemalen
- Italiaanse kruiden
- 250 Gr ui
- Gebakken knoflook uit potje of vers
Bereiden:
- Fruit de ui (met de knoflook) in een hapjespan.
- Meng de maïzena met tofu (in blokjes gesneden)
- Bak de tofu krokant in een koekenpan.
- Schep de tofu en de rest van de ingrediënten bij de ui in de hapjespan e laat goed doorwarmen.
Dit is dus het lekkerste als je dit een nachtje in de koelkast laat staan. Volgende dag: bak het tofumengsel warm in een koekenpan. Verdeel rauwe spinazie en plakjes tomaat op een bord. Schep daarop het tofumengsel. Eventueel geraspte vegan kaas of edelgist erover.
Eet smakelijk