Aardbeiencheesecake – (vegan)

woensdag 13 april 2022 door Barbara

Echt een goddelijke cheesecake. Doordat de fruitlaag met maïzena gebonden is, ipv met gelatine/agar, is de structuur echt romigzacht, ipv harde gelatine.

Volgende keer proberen met ander fruit, bijv bevroren blauwe bessen of bramen of mango.

Nodig voor een bakblik van 20×25 cm:

  • 75 gr vegan boter (homemade)
  • 250 gr oreo (of lotus speculooskoekjes)
  • 400 gr vegan roomkaas (bijv van violife), of normale roomkaas
  • 100 gr suiker
  • 200 gr cashewnoten (paar uur of nachtje weken in water)
  • 450 gr diepvriesaardbeien
  • 100 ml water
  • 50 gr maizena
  • Bakpapier
  • Bakblik (vierkant)

Bereiden:

  • smelt de boter in een steelpan of magnetron.
  • maal de koekjes fijn in de Magimix en mix de gesmolten boter erdoor.
  • bekleed bakvorm met 1 vel keukenpapier en verdeel het koekdeeg over de bodem, duw plat tot een gladde bodem.
  • Giet de cashewnoten af en maal ze fijn in een keukenmachine (Magimix). Doe ze over in de blender. Voeg de vegan roomkaas en 50 gr suiker toe en blend tot een dikke romige creme. Smeer deze uit over de koekjesbodem.
  • breng de bevroren aardbeien met 100 ml water aan de kook. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer.
  • voeg 50 gr suiker en 50 gr maizena toe en mix goed door.
  • breng opnieuw aan de kook en blijf goed roeren tot het wat dikker wordt.
  • schenk dit mengsel over de roomlaag.

Zet de vorm in de koelkast en laat een nachtje opstijven.

Met speculoos

Met Oreo

Let op!! Je kan deze niet invriezen!!! De aardbeienlaag wordt waterig ….. 🙁

Update 22 sept 2023:

  • met Oreo koekjes gemaakt, ipv lotus (speculoos). Ik vind met oreo de lekkerste omdat ik die koekjes simpelweg lekkerder vind :-).
  • 300 gr violife (of gewone roomkaas) en 100 gr homemade crème fraiche (er zit tegenwoordig maar 150 gr ipv 200 gr in een bakje violife roomkaas….)

Als toetje in amuseglaasjes:

1 keer recept is genoeg voor 12 amuseglaasjes

 

Geen reacties meer mogelijk.