Blauwe roomkaastaart met bleekselderij

zaterdag 7 februari 2009 door Barbara

Bodem kun je maken van bladerdeeg of deeg voor hartige taarten uit de
diepvries.

De stengels bleekselderij ontdoen van “draden”, in kleine stukjes snijden en koken in water met een bouillontabletje (ca 5 min). Als ze beetgaar zijn in zeef heel goed uit laten lekken

In kom doen: 3 eieren, 300 gram blauwe kaas, potje  250ml. Finesse creme
fraiche van Blue Band. Geen zout er meer bij want de kaas maakt
het al zout genoeg! Dit alles tot een homogene massa mixen
Bleekselderij op bodem leggen – de geklopte saus erover en in de oven
180 graden 30 min (hete lucht oven)

Als hij te bruin wordt dan kun je er halverwege de baktijd een alu-velletje erop leggen.   Maar hij moet wel de tijd hebben om gaar te worden, anders krijg je en kleffe troep!

 

Geen reacties meer mogelijk.