Chinese koolrolletjes met tomatenricottacreme
maandag 9 oktober 2023 door BarbaraVoor het eerst in mijn leven chinese kool gemaakt, uit het groentenpakket van de bio-boer. Zo’n pakket is wel veel werk ….. ik moet veel meer koken, dan simpelweg wat opwarmen ;-).
Dit gerecht is uit de losse pols en geïnspireerd door oa: “Italiaanse gehaktballetjes met pijnboompitten” en “losse lasagne met courgette-vegan ricotta-citroen“.
Voor 14 rolletjes (2-3 pp):
- 1 Chinese kool
- 1 pak vegan rauw gehakt (250 gr?)
- Grote hand gebakken pijnboompitten
- 1 blik tomatenblokjes
- 6 gedroogde zontomaten
- Veel verse kruiden (ik had peterselie en dragon in huis)
- Vegan ricotta
- 1/2 theel chilivlokken
- 1 grote rode ui
- 2 tenen knoflook
- Vegan kaas (homemade parmezaan van de Gentle Chef)
- Optioneel: rasp van 1 citroen
Bereiden:
- Snijdt uien, knoflook, kruiden, zontomaten fijn en kneed samen met de pijnboompitten door het gehakt. (niet voorbakken oid).
- Snijdt het kontje van de kool en blancheer de bladeren in kokend water (paar minuten). Maak de bladeren een beetje droog.
- Meng de ricotta door het blik tomatenblokjes en voeg de chilipeper toe.
- Maak een “gehaktballetje” en rol dat in een koolblad. Leg in een ovenschaal.
- Afdekken met ricottatomatencreme
- Geraspte kaas erover.
Oven 180 gr 40 min.
Vast ook lekker met groene kool / savooie kool