Hartige scones (met mais)

woensdag 1 november 2023 door Barbara

Basisrecept voor hartige scones (muffinvorm 12 stuks):

  • 230 gr zelfrijzend bakmeel
  • 230 gr volkoren meel
  • maiskorrels van 2 maiskolven (of 150 gr krenten of rozijnen (of 4 eetl verse gember, gehakt)
  • 100 gr plantaardige margarine (home made gentle chef)
  • 1 1/2 dl plantaardige yoghurt (homemade soja yoghurt)
  • 1 theel baking soda
  • 2 eetl azijn of citroensap

Meng alle ingredienten (behalve de mais) in een kom en kneed tot een plakkerig deeg. Kneed vervolgens de mais erdoor. Deeg mag nog lekker plakkerig zijn. Je moet echt niet meer bloem toevoegen, anders wordt het een droog koekjesdeeg. Schep het deeg mbv een ijsslepel in de muffinvorm.

bakken: ca 25-30 min 180 gr. (Niet langer dan 30, dan worden ze te droog)

Doordat er geen suiker in zit, zijn het heerlijke hartige scones. Je kan de mais vervangen door vanalles. Ook door krenten of rozijnen. Heerlijk met wat jam of een plak kaas.

 

Geen reacties meer mogelijk.