Andijvietaart (basis voor vegan quiche)

maandag 6 november 2023 door Barbara

Ipv andijvie kan je ook andere groenten gebruiken: snijbiet, broccoli, spinazie. Etc

Voor een quichevorm van ca 24 cm.

Bekleed de vorm met 1 vel bakpapier. Over verwarmen op 200 gr.

Ingrediënten;

  • Grote krop andijvie in reepjes, of voorgesneden andijvie (ongeveer 600 gram)
  • 200 gram stevige tofu (ontdooid uit de vriezer en goed uitgeknepen)
  • 3eetlepels maizena
  • 3 eetlepels edelgist vlokken
  • Peper zout
  • Ca 50 gr homemade vegan speckjes (in stukjes)
  • Een halve hoeveelheid homemade crème fraiche
  • 1 theel miso
  • 200 ml haverroom
  • Een paar zontomaten in stukjes
  • 5 plakjes bladerdeeg , ontdooid.

Bereiding

Doe de reepjes andijvie in een magnetronschaal en stoom ze in 7 à 10 minuten gaar of roerbak/stoom ze een paar minuten in een pan. Schep de gare andijvie in een vergiet en laat hem goed uitlekken. Kan dag vantevoren.

Knijp met je handen de tofu in een kom tot fijne kruimeltjes. Doe de maizena, edelgist,  miso, zout, peper, kookroom en crème fraiche bij de tofukruimels in de kom en roer tot alles goed door elkaar gemengd is. Meng nu de ook uitgelekte andijvie en de stukjes zongedroogde tomaat erdoor.

Bekleed de quichevorm met bakpapier en maak een bodem van de bladerdeegplakken. Schep de vulling erop.

Bakken 40 min 200 gr

 

 

Geen reacties meer mogelijk.