Orzo met palmkool
woensdag 6 december 2023 door BarbaraSnijd de palmkoolbladeren van de stengels. Ik heb de stengels gebruikt voor de soep. Hak de bladeren fijn / grof in Maggimix of met een mes. Beetje grof houden is ook wel heel lekker.
Nodig voor 4 p:
- 1 el olijfolie
- 1 sjalot of rode ui in stukjes
- 3 tenen knoflook in dunne plakjes
- 500 ml passata
- 50 g zongedroogde tomaatjes op olie fijngehakt
- 75 g ontpitte (zwarte of Kalamata) olijven grof gehakt, of in zn geheel
- 30 g uitgelekte kapperappeltjes ( of 30 gr kappertjes)
- 300 g orzo
- 300 g gesneden palmkool (= cavalo nero). Gewicht zonder de stengels.
- zout en peper
- Edelgistvlokken om erover te strooien bij het serveren
Ui en knoflook fruiten. Palmkool toevoegen. Even roerbakken. Kappertjes, olijven, zontomaten, passata toevoegen en verwarmen. Orzo koken (7 min). Afgieten en door de saus scheppen.
Ps: alle hoeveelheden zijn een indicatie ;-). “Uit de losse pols” komt ook helemaal goed.
Tip: dit gerecht is ook heerlijk om koud te eten als “pastasalade “. Ik heb komkommer en tomaat in blokjes door het koude gerecht geschept. Ook perfect uit de vriezer en dan komkommer en tomaat erbij doen. De structuur blijft helemaal goed. Niet plakkerig.