Roerbak met roodlof of witlof of groenlof of prei
zondag 7 januari 2024 door BarbaraEen makkelijke ovenschotel waar je met de groenten kan variëren, al naar gelang wat in het bio groentenpakket zit ;-).
Nodig:
- Een struik roodlof of groenlof of paar stronken witlof. Of prei in hele dunne ringen gesneden.
- Vega rauw gehakt (of rul).
- Teentje knoflook
- Uitje
- Beetje mosterd (optioneel)
- Peper zout
- Handje walnoten (gehakt) of pompoenpitten.
- Scheut plantaardige room.
- Edelgist, optioneel als garnering
Bak de ui, knoflook en gehakt. Voeg gesneden lof toe. Schep de noten of pitten en de room erdoor. Schep in ovenschaal. 180 gr 20 min. Oven kan, hoeft niet. Alleen roerbakken is ook goed.
Erbij: gemengde ovengroenten. Bijv pompoen, knolselderij, bieten, pastinaak.
Erover: niets of wat edelgistvlokken
Update 30/03/24: prei en witlof gebruikt. Sausje van yoghurt, mosterd en 2 theel z-koreaanse pasta. Geen ui, geen knoflook. Rul gehakt. Dikke plakken “hard parmesano” van de gentle chef. Versie met 2 theel mierikswortel. Oven 220 gr voorverwarmen. 30 min. Kaas wordt krokant als kaaskoekjes. Erg lekker.
Update 15/10/24: prei, lenteui, room, walnoten, Vivera rauw gehackt roerbakken. Pakje BOON limabonen en flink wat verse platte peterselie of lavas toevoegen. Heerlijk!!!