Linzenpaté met pistachenoten

donderdag 11 januari 2024 door Barbara

Echt een bizar lekkere vegetarische pate (4- 6p)

  • 1 blik linzen 420g
  • 3 medjouldadels;
  • ongebrande walnoten 200gr
  • 1 blik tomatenpuree 70g;
  • 2 theelepels tabasco chipotle;
  • 1 paddestoelbouillon blokje;
  • 1/2 bakje pistachenoten à 95g;
  • 1/2 potje cranberry saus à 250g (of zelfgemaakte)

Linzen afspoelen en laten uitlekken, dadels ontpitten
Linzen, dadels, tomatenpure, walnoten en tabasco in keukenmachine. Verkruimel bouillonblokje en maal tot gladde massa. 3 vellen vershoudfolie op elkaar leggen, met daarop de gehakte pistachenoten in ’n rechthoek van 8x15cm. Schep het linzennotenmengsel erop, oprollen tot ’n strakker worst. Minimaal 1uur in de koelkast. Serveren in plakken met cranberry saus en eventueel wat walnotenbrood.

 

Geen reacties meer mogelijk.