Ratatouille a la Remy & Gebakken Portabellos

zondag 7 juni 2009 door Barbara

Een weergaloos gerecht, zelfs vleeseters vergeten dat het vegetarisch is….

Ratatouille voor 4 personen:
2 aubergines
2 courgettes
6 tomaten
2 bolletjes mozarella
plakjes belegen kaas

Schaaf de aubergine en courgette in dunne plakken. Snijdt de mozarella en tomaten in plakjes. Stapel alle ingredienten om en om in een ovenschaal (hoeft niet ingevet te worden);
– laagje courgette
– laagje aubergine
– laagje mozarella
– laagje tomaten
– laagje courgette
etc
Sluit af met een laag plakjes belegen kaas

Oven 180 graden, 45 minuten

Erbij: portabellos in plakken gebakken in kruidenboter
4 grote portabellos of 8 kleine
kruidenboter (zelfgemaakt of gekocht)

Snijdt de portabellos in dikke plakken en bak ze bruin 5 min in de kruidenboter.

Erbij een lekkere volle rode wijn, eet smakelijk!!!!

ps: nog lekkerder -> courgette en aubergine de dag ervoor op de barbecue grillen (zonder olie o.i.d.) en dan verwerken in gerecht zoals hierboven staat aangegeven.

 

Geen reacties meer mogelijk.