Appeltaart van Inge met gepocheerde appels
zondag 11 februari 2024 door BarbaraVegan alternatief staat in het recept.
Springvorm 26 cm met bakpapier . Oven op 160 gr voorverwarmen.
Deeg:
- 250 gr bloem
- Half pakje bakpoeder (= 8 gr)
- 125 gr suiker
- 150 gr. Boter (margarine, of Gentle Chef)
- 1 ei (vegan: laat ei weg)
- 2 zakje vanille suiker of 1 theel vanillepaste
Deeg bereiden: kneed alles tot een deeg
Vulling:
- 750 gr Appels, geschild en in stukjes (niet te klein)
- 3/4 liter appelsap of cider
- 2 pakjes vanillepudding (de Oetker kookpudding is vegan)
- 200 gr suiker
Vulling bereiden:
Pudding met suiker en appelsap mixen. Langzaam verwarmen en goed roeren tot het dikker wordt (>70 graden). Stukjes appel erin en even laten koken. Maïzena (pudding) heeft even tijd nodig om dik te worden.
Taart maken:
- Springvorm met bakpapier bekleden. Deeg erin verdelen. Deegrand ca 4 cm hoog maken.
- Pudding met appel erin scheppen
- 1 uur op 160 gr bakken.
Voor afwerking taart:
- 400 ml slagroom (vegan slagroom)
- Kaneel
Taart moet goed afkoelen. Pas daarna kan je de slagroom erover doen. Strooi als laatste wat kaneel erover.
Tip: bak de taart een dag van tevoren. Slagroom kan de volgende dag erover.